Természetes szerek

Megrendelés, további információk:

Gurdon Kati
(31) 780 6559
gurdonka@gmail.com
 • Feketedió-kivonat

altFekete dió (J. nigra)
A feketedió gyógynövénykénti használata Amerika – és a feketedió – felfedezése előtti időre nyúlik vissza. Az indiánok porrá tört fekete dió kérget alkalmaztak gombás bőrfertőzések és bélférgesség gyógyítására. A cherokee törzsbeliek pedig feketedió-kopáncs főzetet addig főztek, amíg besűrűsödött, és külsőleg alkalmazták, borogatásként.
A feketedió kérge igen erős asztringens (bőrösszehúzó) hatású, csípős, maró.

A kéregből főzött teát, főzetet ugyanúgy használják, mint a altközönséges dióét. Meg kell viszont jegyezni, hogy amikor feketedió-kéregről beszélünk, mindig csak a belső részét értjük e néven. A farész és a kemény külső kéreg közti lágy, világos háncsrészt.
Az indiánoktól vették át a korai telepesek is fogfájás esetén a feketedió-kéreg rágcsálásának szokását. Enyhe hashajtó hatása is van a kéregnek. Az amerikai polgárháború idején általánosan használt gyógyszer volt. Ma is alkalmazzák az emésztőrendszer karbantartására. A feketedió kérge ugyanúgy alkalmas a székrekedés mint a hasmenés kezelésére.
A feketedió kérgét és gyümölcsét bőrgombásodás ellen használták. Rákmegelőző hatást is tulajdonítottak neki, amely megfigyelés abból adódhatott, hogy gombaölő hatásánál fogva távol tartja azokat a gombákat, amelyeknek egyes anyagai rákkeltőnek bizonyulnak.
Mindenesetre a feketedióból készült gyógyszert 1990-ben Németországban rákellenes szerként jegyezték be.
altA feketedió kopáncsa sok C-vitamint tartalmaz. A kopáncsból kinyert levet herpesz, ekcéma, fekélyek és szifilisz ellen alkalmazták Amerikában, hagyományosan. Főzetét pedig féregűzőként. Az is ismeretes, hogy a régi indiánok sokszor nem bajlódtak a kopáncsfőzet elkészítésével, hanem nyersen rágcsálták a dió zöld burkát. Úgy is hatott.
Tudott, hogy a bőrfelület szemölcsei vírusos fertőzés eredményei. A feketediókopáncs-lé szemölcs-eltüntető hatását is megfigyelték.
A még zöld termés kipréselt levét galandféreg ellen itták, illetve toroköblítőként használták diftéria ellen. Úgy találták, hasznos különböző bőrgyulladások, daganatok, sebek megszüntetésére is.
A zöld kopáncs fekete-barna levének jelentős szerveskötésű jód tartalma van. A feketedió gyógyhatásához, fertőtlenítő hatásához ez a jód is hozzájárul.
A feketedió belének – hasonló esszenciális zsírsavtartalma miatt – a mi diónkhoz hasonló koleszterinszint-csökkentő, vérnyomáscsökkentő hatása van.

Mire ügyeljünk a feketedió adagolásakor?

A feketedió hatóanyagai stimulálják a bélműködést, ezért akinek komolyabb emésztőrendszeri betegsége van, orvos megkérdezése nélkül ne szedje mértéken felül a feketedió-kivonatot.
És általában óvakodjunk a tannin túlzott bevitelétől. Tehát ha egyébként is sok csersavat tartalmazó ételt, készítményt veszünk magunkhoz, akkor a feketedió-készítmény szedését csökkentsük. Mert különben külső és belső hámszöveteink túlságosan megkeményednek!
De ha választani kell, hogy túlzott tanninbevitel esetén melyik készítményt csökkentsük, ajánlható, hogy ne a feketediót, hanem inkább mást. Azért, mert a feketedió-készítménynek nincs nem kívánt mellékhatása. Nincs továbbá gyógyszerekkel vagy más növényi készítményekkel kapcsolatos káros kölcsönhatása se.
Meg kell végül említeni, hogy akad néhány személy, aki természeténél fogva allergiára hajlamos. Ők óvatosan nyúljanak a feketedióhoz, mert a fa minden része, de leginkább virágpora viszkető kiütésekkel járó allergiát okozhat.

Ajánlott adagolás:

 

Folyadék:

Gyerekek: napi 1 x 2,50    ml
Felnőttek: naponta 2-3 x 5 ml

Óvatosság ajánlott elegendö folyadék bevitele fontoss!

Hatóanyagtartalma:

Fekete dió héjbólnyert kivonat (Junglans nigra)

46 % alkoholtartalommal

 • Aszalt-szilva és az immunrendszer                                                                                   Az utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről.

Táplálkozástudományi professzorok ezidáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidánsdózissal rendelkezik. Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani.

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti.

Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszererősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk.                                                 

További pozitívumai:

 • hashajtó,
 • vizelethajtó,
 • szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag.

Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz

 • Fokhagyma jótékony hatásai!

A természetes antibiotikum!                                                                                                               imagesfok

Fokhagyma

Allium sativum

A fokhagymának több fajtáját ismerjük. Nálunk két nagy csoportra oszthatjuk, ezek a tavaszi és az őszi fokhagyma. A tavaszi fokhagymát tavasszal ültetjük s az egész évre termeljük, mert eláll. Az őszi fokhagyma gerezdjei jóval nagyobbak, de ha melegben tároljuk, hamarosan megapad, kihajt.

A fokhagyma használata elterjedt a magyar konyhán. Sokféle jó tulajdonsággal rendelkezik, köztük baktériumölő hatása is van, mint az őrölt paprikának, ami lehetővé teszi, hogy a házikolbász megtartja kitűnő izét.

Tápértéke:Nehéz szólni a fokhagymáról, annyi értékes tulajdonsága van. Ezek határozzák meg, különösen a betegnek, hogy menny is a tápértékük. Eltekintve a szagától, nagyon jó gyógyhatása van a fokhagymának, minden szempontból, mert vitaminokban és ásványi sókban bővelkednek.

Gyógyító hatása:A fokhagyma hagyományos gyógyszer a népi gyógyászatban. Még a boszorkányűzésben is szerepet kapott, ami azt bizonyítja, elődeink igen csak hittek hatóerejében. Legtöbb esetben beválik a fokhagyma mint gyógyszer, de mint minden mással, módjával bánjunk vele.

Vírusos agyhártyagyulladás:A vírusos agyhártyagyulladás ma is végzetes betegség lehet, mert nincs meg ellene a hatásos gyógyszer. Így legjobb ha felismerés után azonnal a népi gyógyszerhez a fokhagymához folyamodunk, természetesen kikérve a kezelőorvos véleményét. Ebben az esetben ajánlatos a fokhagymalét vöröshagyma-lével keverni, és óvakodni az édességtől. Legjobb ha a hagymalét petrezselyem-lével ízesítjük.

Koleszterin-csökkentő:A fokhagyma nemcsak megakadályozza a koleszterin illetve a zsír lerakodását a vérben, hanem képes a már lerakodott masszát feloldani, csökkenteni a vér koleszterin szintjét. Nem szabad azonban túlzásba vinni, mert a fokhagyma csökkenti ugyan az LDL-t de ugyanakkor csökkenhet a HDL is, ami szívelégtelenséghez vezethet. Ha nagymértékben fogyasztjuk, egyesek számára enyhén mérgező lehet, s a kén hatására a gyomorban és a belekben erős szelek támadnak, és megjelenik a fokhagyma másodlagos illata.

Arterioszklerózis:Az arterioszklerózis úgy keletkezik, hogy a véredények falára lerakódnak anyagok, és ezáltal fokozatosan kisebbé válik a vér járata az artériákban. Minél szűkebb a járat, annak arányában emelkedik a vérnyomás, és annál nagyobb feladat terheli a szívet. Végül a kapilláris vérerek eldugulnak és megjelennek a kísérő bajok, valamint a szívben legtöbb esetben koszorúér szűkület alakul ki, aminek következtében csökken a szív vérellátása. Mind gyakoribb a szívtáji fájdalom, s beköszönt a végső baj, a szívszélhűdés.

Természetesen a végső kifejlődést nem szabad megvárni. Mert annak ellenére, hogy a leglappangóbb betegség, ma már nagyon kevésből áll egy koleszterin ellenőrzés és ha szükséges, meg kell tenni az intézkedéseket a táplálkozási szokások megváltoztatására.

A fokhagyma két hónap alatt érezhetően leviheti a vérzsír szintet. Ez-alatt van időnk a többi élelem között is böngészni, mit dobjunk ki egészen, és mi az amit be kell vennünk étrendünkbe. Figyelmesen ellenőrizni kell, melyik az a étel, amit leggyakrabban fogyasztunk. Pl. dúsított tej, vagy tejföl, ami ugyancsak megemelheti a koleszterin szintet.

Baktérium és vírusölő:Valamikor vegyszeres gyógyszer hiányában baktérium vírus és gomba-fertőzéses betegségekkel szemben a fokhagymával gyógyították a tífuszt, kolerát stb.

Ma is sikerrel használhatjuk egyes betegségekkel szemben Ha elgondoljuk, hogy a vírusok ellen még mindig nincs hatékony vegyszer, szívesen kísérletezünk, a természetes gyógyszerekkel, hogy mihamarább a gyógyulás útjára lépjünk. Ugyancsak hatékony a fokhagyma a candida gombabetegséggel szemben. Szinte minden emberben van kisebb nagyobb mennyiségű élesztő gomba ami a nyálkahártyákon telepszik meg, és gyulladást okoz. Több betegség alap-okozója lehet. Legjobb védekezés ellene a fokhagyma. Ajánlatos joghurttal bevenni egy kiskanállal naponta, különösen, ha előzőleg antibiotikumot szedtünk. A joghurt ugyanis segít visszaállítani a bélflórát.

Féregűző:Kevés olyan gyerek van, aki valamilyen állattal van kapcsolatban és nincs valamilyen bélférge. Régen azt tartották, ha a gyerek piszkálj az orrát bélférge van. Az ismertető jel inkább az, ha a gyereknek gyakran viszket a feneke. Ha a kicsi nem hajlandó bevenni a fokhagymát még mézzel sem, legjobb ha a mézbe fokhagymaport keverünk, és azt adjuk neki. Súlyosabb esetben többhetes kúrát is javasolhat az orvos.

Tisztítja a légutakat:A fokhagymának a meghűléses betegségek gyógyításában is nagy szerepe van a népi gyógyászatban. A legtöbb esetben ezek a betegségek a nyálkahártyákhoz kötődnek. Asztma, köhögés, szamár-köhögés, hörghurut esetében a nyálkahártya kevésbé ingerlékeny a tejben főtt fokhagyma hatására.

Vigyázat: nagy hőségben ne használjunk nagyobb mennyiségű fokhagymát. Óvakodjanak továbbá a fokhagymától azok is, akik gyulladásos betegségben szenvednek, így gyomorfekélyben, vagy bélgyulladásban.

Emésztési zavarok:Ez emésztési zavarok nemcsak a kor velejárója. Nehéz ételek fogyasztása után felléphetnek bárkinél. Ezt már a régiek is tudták, valamint azt is, hogy a fokhagymának baktérium ölő hatása is van. Így társították a hús tartósításával, így maradt ránk a kolbászkészítés, aminek a magyar konyha mestere. Mint látjuk, nemcsak az étel tartósításban van szerepe a fokhagymának, hanem az emésztésben is. Különösen a száraz húst könnyebb megemészteni fokhagymával. Mindannyian jól ismerjük az abált szalonnát. Mit sem ér, ha nincs rajta paprikás fokhagyma. Ugyanezt mondhatnánk a kocsonyára is, és sorolhatnánk a többi húsételeket, amelyek mindegyikének megvan a készítési miértje.

________________________________________________

 • Q10-kapszula   Q10

Az “élet mozgatórugójának” is nevezik a Q10 koenzimet, amelyet ma már emberek milliói iktattak be mindennapi étrendjükbe, hogy legyőzzék a kimerültséget és pótolják energia hiányukat. Pótlása jótékony hatású a szívműködés javítására.

Ajánlott alkalmazási terület:
– Erősíti a szívet.
– Energiával látja el az immunrendszer, ezáltal fokozza a fertőzésekkel szembeni védekezőképességet.
– Növeli a fizikai állóképességet, ezért sportolók számára is fontos és hasznos.
– Közömbösíti a szövetkárosító szabadgyökök képző­dését, melyek az ételmaradék bakteriális lebomlása során keletkeznek.
– Támogatja a jótékony hatású baktériumokat, amelyek a száj egészséges mikroflórájában találhatóak.
– Segíti az új, egészséges szövet képződését, szebb seb­gyógyulást eredményez. Szedésével elérhető, hogy a műtéten átesett betegek gyorsabban gyógyuljanak.
– Növeli a szív teljesítményét.
– Kivédi a szívgyógyszerek, ill. magas vérnyomás elleni gyógyszeres káros mellékhatásait.
– Erősíti az immunrendszer, kiváló antioxidáns.
– Javítja a szem vérellátását. Javítja a látást (kedvezőek a tapasztalatok szürkehályog esetén).
– Frissebbé, erősebbé, fiatalosabbá tesz, lassítja az öregedés folyamatát.
– Gátolja a tumoros sejtek kialakulását, antioxidáns tartalma jelentős.
– Jótékony hatású az aranyérre, az érrendszeri pana­szokra.
– Természetes energia-fokozó idős emberek számára.
– Csökkenti az idegsejtek pusztulását. A legújabb kutatások alapján a Parkinson-kórban szenvedők állapotának javulásában is jelentős hatású. Védelmet nyújt az un. “civilizációs” betegségekkel szemben.
A Q10 a világon mindenütt ismert és bevált étrend­kiegészítő, amelynek jótékony hatását számos orvosi szaklapban, tudományos folyóiratban és tanulmányban leírták. Az “élet mozgatórugójának” is nevezik a Q10 koenzimet, amelyet ma már emberek milliói iktattak be mindennapi étrendjükbe, hogy legyőzzék a kimerült­séget és pótolják energia-hiányukat. Pótlása jótékony hatású a szívműködés javítására, az erek megfelelő állapotának fenntartására, a tüdő, a vese és az immunrendszer működésére, és lassítja az öregedési folyamatot. A Q10 koenzim folyamatos szedésével a kóros folyamatok rendeződhetnek és az általános állapot érdemlegesen javulhat. Alkalmazása elsősorban szív- és érrendszeri betegségekben kimondottan jó hatású. A készítményt bárki szedheti, mert mellékhatá­sokkal nem rendelkezik, túladagolni nem lehet, a felesleget a szervezet kiüríti. Az étrend-kiegészítő szedése nem gyengíti a szervezet azon képességét, hogy saját maga is előállítsa ezt az anyagot. -A Q10 Coenzim pótlása az alábbi egészségi problémák estén bizonyítottan kedvező hatású :

CoQ10-heart Degeneratív szívizombetegségek – a szív- és érrendszeri betegségek esetén kiemelkedő hatása van a Q10 Coenzimnek. Az egész életen keresztül, megállás nélkül dolgozó szív szívizomsejtjei tartalmazzák a legtöbb mitokondriumot. A Q10 Coenzim hiányában a mitokondriumok energia-ter­melése szenved zavart, és ez a folyamat vezet a szívizom elhalásához. A Q10 Coenzim pótlása ezeket a folyama­tokat megelőzi, kialakulásukat lassítja, illetve a már kialakult kórkép esetén a gyógyulást segíti.
Isémia – szívműtétek során gyakran lép fel isémia, ilyenkor súlyosan károsodhat a szívizom. A Q10 Coenzim védő hatású antioxidánsként és energia-termelőként is. Szívritmus-zavarok, érelmeszesedés, trombózis, érszű­kület, magas vérnyomás, szívtáji szorító fájdalom, magas vérnyomás, fogíny betegségek. Légzőszervi problémák: allergiás, asztmatikus pana­szok csökkentése immunrendszeri stimulálással, jelen­tősen enyhíti ezeket a panaszokat.
Rosszindulatú folyamatok: az ilyen betegségben szenvedők vérében alacsonyabb Q10 szintet találtak. Tartós, nagy dózis szedése után, a daganat-eltávolító műtéteket követő időszakban javulást tapasztaltak. Az immunválaszt erősíti, a kemoterápia káros mellékhatá­sait tompítja, a betegség lefolyását lassítja, de nem tumorellenes szer. A Q10 koenzim a cukoranyagcsere rendellenesség, emésztőszervi fekélybetegségek, szklerózis multiplex, májbetegségek esetén a káros folyamatokat lassítja.

I. Általános információk és kutatások a Q10 koenzimről

Nakamura japán professzor kimutatta, hogy a belső mitokondrium membránba is bejut a Q10. Minél idősebb valaki, annál gyorsabb a javulás – állatkísérletekkel igazolt. A preventív alkalmazás területén folynak világszerte a kutatások. Támogatják: Eisai Company, Kaneka Corporation, Nisshin Pharma, Pharma Nord.

A Q10 egy antioxidáns, amely igazoltan kivédi az oxidatív stresszt. Legfontosabb tulajdonsága, hogy bevitelkor az energia felszabadul és beépül a sejtekbe, és ezt az energiát tudja használni minden sejt.

Igazolt eredmények:

– arthero-szklerózis esetén megakadályozza az oxidatív és gyulladásos folyamatok súlyosbodását

– isémiás betegségeknél igazoltan alacsonyabb a Q10 aránya

– idegrendszer, reproduktív rendszer, izom cardiovascularis rendszerben pozitív hatás

– más antioxidánsokkal kapcsolva (pl. E-vitamin, C-vitamin) a metabolikus rendszerben is pozitív hatás

– egyes kutatások szerint a multifunkcionális gének területén is fontos hatással bír a Q10

– váll-izmokban génvizsgálat kimutatta, hogy erősebbé teszi az izmokat

– az öregedéssel együtt járó izomproblémáknál kísérlet igazolta, hogy fiatalítani lehetett az izmokat Q10 adagolásával

– bélsejtekkel történt kísérlet igazolta, hogy a Q10 génindukciós hatása képes volt felszabályozni a megkötés, embrionális fejődés, foszforizáció, betegség-mutáció területén a folyamatokat

– II. típusú diabetesnél javította a nitrogén-oxid függő relaxációt az artériákban. Kimutatták, hogy befolyásolja azt a hatást, amely által a koronáriás artériák helyzete javulhat, és a szívfunkció is javul

– igazolt bioenergetikai hatás

– a vérben pozitív folyamatok, pl. nőhet a vérplazma szintje, neurológiai betegségeknél kimutatott hatás a sejtek oxigén-szállító képességével összefüggésben, még alacsonyabb adagolásnál is – mindez javíthatja a kardiovaszkuláris betegségekben szenvedők állapotát

– hatással van a sejtek kifejlődésére és differenciálódására

– az egyetlen antioxidáns, amely képes zsírban is oldódni, illetve hozzájárul új sejtmag képződéséhez – ez azért is fontos, mert a sejtmembrán is zsírból áll

– a sejtek lélegzésével kapcsolatos folyamatot képes helyreállítani – ha nincs Q10 egy bizonyos proteinhez kötve, akkor ez a protein ebben a folyamatban nem képes jól működni

– transport-system: képes áthatolni a sejtfalon. Ha nem tud bejutni a sejtbe megfelelő tápanyag, akkor a DNA és DNS oxidációja sérülhet. A Q10 ezt a folyamatot javítja.

– megváltoztatja a limphociták számát. Bizonyos anyagokat átenged a sejtfalon, és ami nem jó a sejtnek, azt nem engedi át. Pl. oxidált koleszterint nem engedi át – az oxidált koleszterinből lehet a vérrög.

– Azokat az anyagokat gátolja, amelyek a gyulladásért felelősek.

– bioszintézisre képes: hozzáad a sejten belüli folyamatokhoz olyan anyagokat, amelyek a teljes molekula működéséhez szükségesek, és így energiává alakul

– májban, vesében, szívben fontos folyamatokat támogat

– minden sejtbe belépül, és a véren keresztül eljut mindenhová, segít eltávolítani a salakanyagokat

– idős korban akár az ötszörösére is emelkedhet a Q10-igény. Negyven fölött 40-60 mg/nap. A legjobb táplálkozással bejut: 3-5 mg/nap. 10-30 mg/nap mindenkinek kellene – kívülről kell bevinni, étrend-kiegészítők újtán

– szoros kapcsolatban áll a hormonokkal, a hatásmechanizmus még nem ismert

– Parkinson- és Alzheimer-kórnál igazolt javulás

– fontos bioaktív jeleket küldenek enzimek segítségével a sejtek egymásnak, ebben a folyamatban is ott a pozitív Q10-hatás

– védi a membrán-lipideket és a proteineket

– LDL: antioxidáns tartalmú részecske, sok molekula található benne, pl. Q10, a külső bejuttatása emeli az LDL Q10-tartalmát

– csökkenti a szabadgyököket

– megakadályozza az E-vitamin leépülését, sőt képes regenerálni az E-vitamint

– a vérben az elsődleges antioxidáns vonalat képviseli

– lehetővé teszi az aszkorbitok és a billirubin felvételét

– celluláris védelmet nyújt

– állatkísérletekben: nyugati típusú, magas zsírtartalmú étkezés mellett, 1 %-os Q10 adásával az összes területen csökkentette a megbetegedések számát vagy súlyosságát, főként a gyulladásos eredetű betegségeket

– E-vitaminnal még magasabb hatékonyság a gyulladásos folyamatoknál

– az oxidatív stressz gyulladást okoz a szervezetben – ez ellen tesz a Q10

– jelentős a gyökfogó hatása

CoQ10-kidneySzabadgyök kialakulása: egy molekula elszabadul, és keresi a párját. Sem szabadgyökökkel, sem nélküle nem tudunk élni. Ha elszabadulnak, megbontják a membránt, és az áteresztő képességét megváltoztatja, és olyan anyagok is bekerülhetnek, melyek a sejtek pusztulásához vezethetnek. Oxidatív stressz: ha elszaporodnak a szabadgyökök, fehérjék, lipidekben, DNS-rendszerben károsítani tudják a szervezet működését – rákkeltésben szerepük van. A szervezet védekező reakciója antioxidánsokkal történik.

A szabadgyökök felelősek: gyulladások, fibrozis, májcirózis kialakulásáért. Az antioxidáns-pótlással történő védekezés és a szabadgyököt okozó folyamatok gátlása fontos. Ha megtesszük, számos élettani funkció megváltozik.

Lipid peroxidáicó, protein degradációval összefüggő betegségek: öregedés, artheros-sclerosis, gyulladásos folyamatok, immunfolyamatok, toxikus károsodások, carcinogenesis.

A sztatin-tartalmú gyógyszerek és a Q10

Sztatin: a legnagyobb számban eladott, kolesztrin-csökkentő gyógyszer – nagyon rossz aktivitást idéz elő egy csomó enzimben. Ha Q10-et adunk mellé, akkor az enzimek aktivitása javul.

MANAPSÁG MAGYARORSZÁGON A 2. TÍPUSÚ DIABÉTESZ, A HASI ELHÍZÁS ÉS A METABOLIKUS SZINDRÓMÁK VEZETNEK – EZEK SZÍV- ÉS MÁJBETEGSÉGET EGYARÁNT OKOZHATNAK.

– ÉTKEZÉSI SZOKÁSOK

– ÉLETMÓD

– MOZGÁSHIÁNY

– NYUGATI TÍPUSÚ ÉLETMÓD: ELSŐDLEGES OKA A SZÜLETÉSKOR VÁRHATÓ ÉLETTARTAM CSÖKKENÉSÉNEK – KARDIOVASCULÁRIS BETEGSÉGEKHEZ VEZET, ÉS EZ AZ ELSŐDLEGES HALÁLOK MAGYARORSZÁGON

MEGOLDÁS:

– ENERGIA-SZOLGÁLTATÓK: FEHÉRJÉK, ZSÍROK, SZÉNHIDRÁTOK

– MINŐSÉGI ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK: VITAMINOK, ANTIOXIDÁNSOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, NYOMELEMEK, ÉLVEZETI SZEREK, FLAVONOIDOK, TOKOFELOROK

– SZELÉN                                                                    q10TABL

– Q10

Ha ezekre ügyelünk, az életünk minősége javul!

– 30 %-kal kevesebb az ásványianyag-tartalom a termőföldben, a növényekben és az állatokban, mint a nyugati országokban. A Q10 és a szelén károsodása együtt jött létre. A tartós szelén-hiány elsődlegesen a májban okoz károsodást.

Q10 és szelén: együttesen 5-6 éves plusz életkilátás! Még felnőtt korban kezdve is!

_______________________________________________________________________

 • MSM/C-vitamin italpor.                                      Cvit,italpor

A C-vitamin antioxidáns hatású vitamin, nélkülözhetetlen a kollagén-fehérje szintézishez, elõsegíti a vas bélrendszerbõl történõ felszívódását, a szervezet védekezõ rendszerének normális mûködését. Gátolja a szervezetre káros oxidációs folyamatokat, ezáltal lassítja a sejtek öregedését. Az MSM szerves kötésû ként tartalmaz. Kéntartalmánál fogva hozzájárul a kötõszövetek, így izületeink egészséges mûködéséhez. A termék fogyasztása javasolt vitaminhiányos, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, kimerültség, fokozott C-vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás, fogamzásgátló tabletta szedés) esetén, valamint betegség után, az immunrendszer erõsítésére.

Jótékony hatást gyakorolhat a keringésre, idegrendszerre, nemi életre, öregedési folyamatokra, valamint javíthatja az erõnlétet. A C-vitamin az egyik legalapvetõbb vitamin, szinte minden élettani folyamatban fontos szerepet játszhat.
Hatóanyagok: C-vitamin, MSM

Alkalmazási javaslat: Felnõttek számára ajánlott fogyasztási mennyiség napi 2 g, mely kb. egy csapott kávéskanál (1,6 ml) italpornak felel meg.

______________________________________________________________________

 •  Influenza elleni hasznos tanácsok!

 

Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak.

Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben. Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben.

1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)

Habosító flakonba teszünk folyékony szappant és 10-15 grapefruit cseppet, ez egy hatásos fertőtlenítési módszer kézmosásra!

2. “El a kezekkel a szádtól” módszer.

Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

Az Arsad víz fertőtlenítő hatásával is védhetjük a bőrünket. (leírás az intim higénia oldalon)

3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy Grapefruit cseppes vízzel, ha nem bízol a sóban.)
A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben
elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsüld le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel.
Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére. (Kapható tengervizes orrspray is.)

5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával! (lásd lejjebb!) Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal fedezed, vagy MSM/C italporral (meleg vízbe is teheted), figyelj arra, hogy azok cinket vagy ként is tartalmazzanak, mivel a cink és a kén elősegíti a C-vitamin felszívódását.

6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet! A Ponay tea erősíti az immunrendszert.
A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat
a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak.

___________________________________________________________________

 • Colostrumot immunerősítésre!

tehénMi a colostrum?
A colostrumot előtejnek is nevezik, mely emberemlékezet óta létezik. Mi ezt a kincset most újra felfedeztük. A tehén colostrum igen értékes és a túléléshez elengedhetetlen a kis borjú számára. Ma már sok kutatás bizonyítja, amit a parasztok mindig is tudtak: a colostrum az emberek számára is igen értékes, mivel a tehén és az ember immunrendszere hasonlóan működik. A Colostrum az anyatermészet ajándéka, kémiai anyagok hozzáadása nélkül.

A Colostrumban (mely a szarvasmarha előteje) megtalálhatóak elsődlegesen az immunglobulinok – az immunrendszer működéséhez elengedhetetlen anyagok – továbbá vitaminok, aminosavak citokinek (interferonok, interleukinok) növekedési faktorok és nyomelemek.

Miért olyan értékes a tehén előteje?

A tehénnek van egy úgynevezett placenta- korlátja, immunanyaga (antitest), mely a borjú számára a túléléshez elengedhetetlen. Ezek az anyagok, rögtön a születést követően az előtejjel, a colostrummal a borjú szervezetébe jutnak. A colostrum nélkül a borjú nem lenne életképes.

tehén2Miért jó a gyerekeknek?
A gyermekek immunrendszerét a sorozatos fertőzések természetszerűen legyengítik, fertőzéses gócokat hoznak létre. Sok kiskorúnak gyakran, heti rendszerességgel gyullad be a torka, amely újabb szövődményekhez vezethet.

A hagyományos tüneti gyógykezelés nem segít az újra és újra megbetegedő gyermekeken. A Colostrumot szedő fiatal viszont “csak a házi feladatot viszi haza az iskolából”.

Colostrum az “ifjúság forrása”
A Colostrum nem csak a fiatalok immunerősítésében játszik szerepet, az utóbbi években egyre többet hallunk egy egészen különleges enzimről, a telomerázról, amelyet szakemberek az örök élet enzimjének is neveznek. A telomeráz feladata, hogy a sejtosztódás után a kromoszóma végződéseket helyreállítsa és meghosszabbítsa, így hátráltatva az elkerülhetetlen sejthalált. A Colostrum az egyetlen általunk ismert anyag, amely tartalmazza a telomeráz enzimet. Ez azonban egyedül a folyékony Colostrum termékben található meg.

Miben különbözik a Colostrum más immunerősítő szerektől?
A Colostrumból készült termékekről elmondható, hogy a világon az egyetlen szájon át bevehető immunglobulin, és az egyetlen anyag, amivel több, a szervezetben már megtalálható immunbiológiailag hasznos fehérjét (laktoferrin, interferon, interleukin, stb.) szájon át tudunk a szervezetbe juttatni.

Miért nem volt az előtej hatása már korábban is ismert, miért csak most hallunk róla?
A Colostrumot már 2000 évvel ezelőtt Indiában betegek gyógyítására használták. Európában egy 1803-ból származó enciklopédia megerősítette jótékony tulajdonságait és magasztalta a “természet ősanyagát”. Goethe és Schiller háziorvosa, Dr. Hufeland felismerte a Colostrum nagyszerű tulajdonságait és használta betegei immunrendszerének megerősítésére. A II. világháború előtt vidéken köztudott volt, hogy betegség esetén a tehenészetekbe küldtek el egy családtagot, hogy megtudakolja, van-e frissen ellett tehén, amely Colostrumot adhatna. Napjainkban, amikor a világ nagy részében gyógyszer túlfogyasztás tapasztalható és mint ismeretes, a gyógyszereknek mellékhatásaik vannak; az emberek kezdenek visszatérni a természetes alapanyagú készítményekhez. Itt jegyezzük meg, hogy a Colostrum alapanyagú termékek gyártása több éve folyik a világban, pl. egy német gyártó évi 80 tonnát állít elő, az Egyesült Államoktól Dél-Koreáig számos országot látnak el.

Lehet “csodaszerről” beszélni?
Csodaszerek nincsenek, de a Colostrum maga olyan hatóanyagokban gazdag, mely az immunrendszer erősítésére kiválóan alkalmas. Mivel a borjú immunvédelem nélkül jön a világra (a tehén placenta sorompója következtében) az újszülött borjú számára ez az anyag az immunrendszer kialakításához, azaz életben maradásához szükséges. Mivel azonban a szarvasmarha és az ember DNS láncaiban lévő anyagok szinte teljesen azonosak, tudományos vizsgálatokkal is alátámasztva, a szarvasmarha Colostrum, azaz az abból mint alapanyagból készített termék az emberi szervezetben is kifejti hatását. A tehéntől származó Colostrum biológiailag hasonló felépítésű fehérjéket tartalmaz mint az emberi vérben található immunanyagok ámde 40-szer nagyobb koncentrációban. Növeli az ellenálló képességet a pszichikai, fizikai teljesítőképességet és elősegíti a gyógyulási folyamatokat.

Mely korhatártól fogyasztható?
Csecsemőkorban 6 hónapos kor után ajánlott. Gyermek és felnőtt egyaránt szedheti.

Miért jobb ez, mint a “bevált” multivitaminok?
A Colostrum kivonat természetes alapanyagú, szemben a szintetikus alapanyagú készítményekkel, ismert mellékhatása nincs. A természetben fellelhető anyagok közül a Colostrumban a legmagasabb az antitest koncentráció. Az antitestek intelligens molekulák, felismerik a baktériumokat. Ez az előfeltétele azok megsemmisítésének.

Nem jut a szervezetünkbe elegendő előtej az anyatejből? Miért van szükségünk néhány évvel később újból Colostrumra, nem jelent ez beavatkozást a természetbe?
A környezeti hatások, amelyek az embereket érik egyre agresszívebbek (allergének, fertőzések stb.) így az immunrendszer erősítése útján tudunk a negatív környezeti hatásokkal szemben védekezni. Nyilvánvaló, hogy amennyiben a szervezet legyengült, könnyebben kap el fertőzéseket.

Előállítás:

A kolosztrum készítéséhez csak a borjú születését követő első 12 órában nyert előtejet használják fel. Ezekben az órákban a legkitűnőbb a minősége és legmagasabb a koncentrációja, valamint immunglobulint, növekedési faktorokat és immunszabályozót tartalmaz. Az előtejet rögtön lefagyasztják, a további feldolgozáshoz a nyersanyagot zsírtalanítják és kivonják belőle a kazeint. A kazein a tej fő proteinje (fehérjéje). Ez igazából a borjú táplálásában játszik fontos szerepet, nálunk nincs jelentősége. A számunkra fontos összetevők, mint az immunglobulin, növekedési faktorok és az immunmodulátorok a hőre igen érzékenyek Ezért alkalmazzák a hidegelőállítási eljárást, mellyel az érzékeny összetevőket megkímélhetik. A kapszula előállításához az előtejet zsírtalanítják, majd fagyasztva kiszárítják. Természetesen itt is a legnagyobb mértékben kímélik és megtartják az értékes összetevőket.

______________________________________________________________________

 • A C-vitamin története.

A citromlevet már 1742-ben, úgy ismerték, mint a hosszú utakon lévő tengerészeket gyakran megtámadó skorbut (a szervezet legyengítő betegség) ellenszerét.
A citromlében található hatóanyagot, a C-vitamin
azonban egészen 1928-ig nem azonosították.

Ekkor fedezte fel Szent-Györgyi Albert az aszkorbinsavat, és különítette el a mellékveséből, valamint azonosította a C-vitaminnal. Ezért a munkájáért kapta 1937-ben a Fiziológiai Nobel-díjat.

A C-vitamin skorbut ellen védő szerepéről kapta tudományos nevét: aszkorbinsav.
Napjainkban a C-vitamin jelentőségét, már kevésbé a skorbutot gyógyító tulajdonságának, mint inkább sejtvédő hatásának köszönheti.

Vízben oldódó antioxidánsként a C-vitamin véd a szabad gyökök károsító hatásával szemben, különösen olyan nagy víztartalmú helyeken, mint amilyen a sejtek belseje.

A C-vitamin valószínűleg a legismertebb és legtöbbet használt vitamin. Mindenkinek ajánlott, és a modern kutatások további meglepő kutatásokról számolnak be.

Mi az amit a szedésével elérhetsz?

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, mely számos betegség kialakulását előzi meg, de ha már késő, akkor segít ezek leküzdésében.

-Megköti a szabad gyököket.
-Csökkenti a szívinfarktus kockázatát.
-Megelőzi a rákot, elsősorban a gyomorban, tápcsatornában, gégében, szájüregben, hasnyálmirigyben.
-Megelőzi a szűrkehályog kialakulását.
-Növeli a jó koleszterin szintet, a HDL szintjét.
-Megakadályozza az LDL oxidációját, így az erekben történő lerakódást.
-Erősíti az immunrendszert.
-Csökkenti a magas vérnyomást.
-Segíti a sebgyógyulást.
-Óvja a bőr fiatalságát, késlelteti a ráncképződést, az idős kori májfoltok kialakulását.
-Gyulladás csökkentő
-Erősíti a kötőszöveteket.

A legjobb C-vitamin források:
Alma, Homoktövis, Fekete ribizke, Papaya, Paprika, Brokkoli, Kelbimbó, Eper, Narancs, Kiwi, Karfiol, Leveles kel.

A C-vitamin-csipkebogyóval, 1000mg/tabletta 60db/doboz.

MSM/C italpor, nagyon finom, üdítő hatású, kéntartalmú C vitamin.

___________________________________________________________________________________________

 • Miért van szervezetünknek Lecitinre szüksége?

lecitinTestünk minden sejtje tartalmaz lecitint, és minden sejten belül létfontosságú szerepet tölt be. Jótékony hatással van a szív és érrendszerre a májra, lehetővé teszi, hogy az öregedés ellenére, tiszta maradjon a gondolkodásunk, valamint a fáradságot is csökkenti.

Előfordulási helyek:
tojásA lecitin sok táplálékunkban megtalálható, pl. a tojásban (egy nagyobb tojás akár 2g lecitint is tartalmazhat), a húsokban, sörélesztőben, hüvelyesekben, gabonákban, dióban, valamint a zöldségekben is, pl. a káposztában és a karfioban. Az egyik leggyakoribb forrása a szója.

sportolókLecitin hatása a teljesítmény fokozására!
Miért használják a sportolók?
A lecitin motorolajként funkcionál az idegrendszer számára, így a különféle ingerek akadálytalanul közvetítődnek azon keresztül. Ez gyorsabb reakcióidőként és erősebb izom összehúzódások formájában érzékelhető. Bónuszként ráadásul a zsíranyag cserét is elősegíti.
A lecitin bármelyik előnyös hatása fontos lehet a sportolók számára.

Egészségügyi előnyei!

Felhasználási lehetőségek:

Kutatások alapján a lecitin a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:
-Tourette szindróma
-Alzheimer kór
-Bipoláris rendellenesség (mániás depresszió)
-Érelmeszesedés
-Szív és érrendszeri megbetegedés
-Szívritmus zavarok
-Herpesz
-Magas vércukorszint
-Epekő

További tudnivalók:
lipidA lecitin egy lipid-vagy zsírféle, mely minden sejtben megtalálható. Ellátja testünket kolinnal, ami a máj és az agy számára eszenciális B-vitamin.
A lecitin minden sejtünk számára esszenciális, és védi a sejtmembránt, mely nagyrészt lecitinből áll. Elsődlegesen agyi funkciókat segítő hatásairól ismert, ami annak köszönhető, hogy az acetilkolin egy létfontosságú neurotranszmitter, mely az agy zavartalan működéséhez szükséges. Különféle májproblémák kezelésére is ajánlott, mivel méregtelenítő hatása van.

Az agyra gyakorolt hatásai:
agyA lecitin hatásosnak bizonyult az agy és az idegrendszer újraprogramozásában, és egy sor pszhichológiai rendellenesség kezelésére alkalmazták, beleértve a Tourette szindrómát, Alzheimer kór, valamint a Bipoláris rendellenességeket. Ez azért van, mert a foszfatidilkolin egy foszfolipid, vagyis egy zsíroldékony anyag, mely az agysejtek membránjának fő komponenseként is funkcionál (az agy 25%-ban tartalmaz foszfolipideket). A sejtmembránok kritikus szerepet töltenek be testünk kulcsfontosságú folyamataiban, beleértve a tápanyagok be-és a feleslegessé vált anyagok kijuttatását a sejtekből. A foszfatidilkolin az agy számára szükséges kolinmennyiség előállítása szempontjából is létfontosságú: ebből aztán acetilkolin képződik, melynek mennyisége a korral csökken. Az alacsony acetilkolin szint memóriazavarokhoz és egyébb összpontosítási problémákhoz vezet.

Máj és anyagcsere:
májA foszfolipidek nagy koncentrációban fordulnak elő az egyéb szervekben, pl. a májban és az izmokban is. Ennek eredményeképpen a lecitinnek számos
májprobléma esetén jótékony hatása lehet, beleértve a hepatitiszt, a májzsugort és a mérgezéseket. Európában komolyan alkalmazzák is ezen esetekben. A lecitin felgyorsítja a zsírok és a koleszterin átáramlását a májon, így akadályozva meg meg azok felhalmozódását, és segítve elő a méreganyagok kimosódását. Lecitin nélkül zsírok felhalmozódnának a májban, ahol akadályoznák az anyagcserét. Hasonló okokból a lecitin fontos részét képezi a zsírok emésztését végző epének. Ezért aztán ha nem jutunk elegendő lecitinhez, hajlamosabbá válhatunk az epekő képződésre.

Szívműködés:
szívA lecitin azon képessége, hogy a zsírok sejtekbe való be-és ki jutását elősegíti,
hatással lehet az egészséges koleszterinszint fenntartására. A lecitin ugyanis, elkeveri a koleszterint más folyadékokkal (jelen esetben a vérrel), mielőtt az hozzátapadhatna a sejtfalakhoz, és elzárná az artériákat. Ezáltal segíthet megelőzni a sztrókot, a szívrohamot, érelmeszesedést és az epekövet.

Következetesség:
Kevés olyan tápanyag van, ami hasonló széleskörű hatásmechanizmussal rendelkezne:
-Fáradságcsökkentése
-Agyműködés serkentése
-A máj méregtelenítése
Felhasználási javaslatok:

Mennyiség:
Az átlagos napi mennyiség 500-1000mg között váltakozik, de 300-3000mg közötti mennyiségek is használatosak.

A koleszterinszint csökkentésére 900mg bevitele javasolt, napi három alkalommal, étkezésekkel érdemes bevenni.

A lecitin szinergistái:
A lecitin elősegíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, ilyenek az A-D-K és E-vitaminok.

__________________________________________________________________

 • Psyllium-magas rosttartalmú gyógynövény!

Miért van a szervezetünknek, rostokra szüksége?

A rost nagy mennyiségű rakományt hoz létre a belekben, és ez által megszünteti a szorulást, az étvágy csökkentésével és a hatékonyabb felszívódással segít a fogyásban, megelőzi a bélbetegségeket, csökkenti a koleszterinszintet, és elősegíti az IBS és a divertikulózis kezelését.

A modern étrend csak kevés, vagy egyáltalán nem tartalmaz diétás rostot. Még azok is akik azt állítják, hogy egészséges étrend szerint táplálkoznak, gyakran nem érik el az ajánlott napi rostbevitel szintjét.

A Harvarg Közegészségügyi Iskola szerint “a rost fontos része az egészséges táplálkozásnak, és felnőtteknek naponta minimum 20-35 gramm diétás rostot ajánlott elfogyasztani”

<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;} h2 {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:2; font-size:18.0pt; font-family:”Times New Roman”;} p.text, li.text, div.text {mso-style-name:text; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} A legkézenfekvőbb és legkövetkezetesebb megoldás arra, hogy több rostot vigyünk be a szervezetünkbe az, hogy jó minőségű Psyllium-alapú kiegészítőt fogyasztunk. A Psyllium egy oldható rostforrás, hasonlóan az egyes gabonafélékben található rostokhoz, mint például a zab és az árpa. A legfőbb különbség, hogy Psylliumnak lényegesen magasabb a rosttartalma mint a zabkorpának.

A Psylliumon túl, egy jó rostkiegészítőnek gyógynövényeket is kell tartalmaznia, hogy olyan oldhatatlan rostot is tudjon biztosítani, ami az oldható növényi rostokkal együttműködve, megakadályozza az újabb lerakódások képződését. Az oldhatatlan rostok áthaladnak a szervezeten, közben megtisztítják a vastagbél falát és segítenek kimozdítani a méreganyagokat és a régi, megkeményedett fekáliát.

A megfelelő rost készítmény fogyasztása biztosítja szervezetünk megfelelő kiválasztását, ami az emésztőrendszer hatékony működéséhez szükséges, valamint biztosítja a szervezet számára az élelmiszerekben található minden fontos tápanyag felszívódását. Egy szennyezett “bedugult” emésztőrendszer megakadályozhatja az emésztőrendszer megfelelő működését.

A legtöbb ember csak kb. 15g rostot fogyaszt naponta, míg a megfelelő mennyiség 25g lenne!
A rostok segítik a salakanyagok gyors távozását is a szervezetből, ezáltal hozzájárulnak egy teljes értékű egészséghez.

Oldható rostanyagok tökéletes forrása az útifű mag, amely vízből képes a saját tömegének a hússzorosát magába szívni. Ezáltal létrejön egy lágy zselé, ami segíti a toxikus anyagok eltávolítását, valamint segít megelőzni, hogy ezek az anyagok hosszú időt töltsenek a belekben.

Érzékeny belek esetén: az útifű mag egy ideális forrása a rostoknak, azok számára is akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos.

A világon több millióan használják évről évre. A szervezet nem szívja fel, nem hat izgatóan rá, és nem okoz függőséget. Ezen okok következtében alkalmas a hosszú távú használatra.

Mikor javasolt a Psyllium használata?

-a bélműködés normalizálására
-a rendszeres napi laza széklet biztosítására
-a táplálkozás kiegészítésére, rostszegény étkezési szokások esetén
-székrekedés kezelésére
-hasi vagy végbél műtétek után
-fekély esetén
-aranyér
-hasmenés kiegészítő kezelésére

A Psyllium, por és kapszulás kiszerelésben kapható!

__________________________________________________________________________________________

 • Miért van szükség a vitaminokra, ásványi anyagokra, enzimekre, nyomelemekre!

Mi az amire figyelnünk kell, és nem hiányozhat a szervezetünkből!

Az ásványi anyagokazon kémiai elemek, melyekreszervezetünk működéséhez, létünk fenntartásához a négy “élet-elem”, azaz a szén, nitrogén, hidrogén oxigén mellett szükségünk van.Az ásványi anyagok tehát olyan alkotóelemek, amelyek Földünket alkotják, és élő organizmusok által létre nem hozhatóak.A növények ásványanyag tartalmukat a földből nyerik, így ez emberi szervezet ásványi anyagokhoz közvetlenül a növényi élelmiszerek elfogyasztásával, valamint közvetlen állati forrásból juthat.

Te milyen vizet iszol? Kérd víz tesztemet!

Az elfogyasztott víz, szintén tartalmaz ásványi anyagokat, ám ennek mértéke a földrajzi tényezők nagyban befolyásolják.
Csak úgy, mint a növények ásványi anyag tartalmát, mely szintén változó a termőföld föld ásványi anyag tartalmától.

A szervezet számára az ásványi anyagok nélkülözhetetlen elemek:
méghozzá alapvetően olyan formában, ahogy azok élelmi anyagainkban, ételeinkben megtalálható. Az ásványi anyagok a különböző élelmiszerekben különböző mennyiségben találhatók meg: a húsokban, gabonafélékben, halban, tejben, tejtermékekben, zöldségben és gyümölcsben, (főként a szárított gyümölcsben) és a magokban. A táplálkozás szakemberek szerint, a kiegyensúlyzott és változatos étrend fedezi ilyen jellegű szükségleteinket. Azonban vannak olyan időszakok, így a terhesség, gyermekkor és olyan fokozottan aktív élethelyzetek amikor az átlagosnál több ásványi-anyagra van szervezetünknek szüksége. Így gyakran lehet szükség komplex vagy speciális ásványi-anyag kiegészítő alkalmazására.

Ásványi-anyagokra első megközelítésben három okból lehet szükségünk:
-szöveteink felépítése
-szabályozzák a testnedveket a sejteken belül és kívül
-az anyagcsere szabályozásban

Az alapvető ásványi anyagok:

 

Kalcium: A csontok és a fogak építőköve, hiánya csonttöréshez vezet. De szükséges a véralvadáshoz, a sejthártyák épségéhez, az idegrendszer működéséhez.
Kálium: Szabályozza a vízháztartást, karban tartja az idegpályákat, szükséges az izomsejteknek és a vérsejteknek.
Nátrium: A vízháztartásban szabályozásában játszik szerepet, aktivizálja a különböző enzimeket, hozzájárul a fehérje és szénhidrát beépüléséhez, a napi szükségletet normális étkezés mellet, a sós ételek fedezik.
Foszfor: A csontok és a fogak építőköve, emellett az anyagcsere folyamatában és táplálék feldolgozásában játszik szerepet.
Vas: A vörösvértestek fontos alkotórésze, elősegíti az oxigén szállítást a vérben, valamint az anyagcserét. A C-vitamin elősegíti a vas felszívódását, és egy kevés rézre is szükség van ahhoz, hogy a vas megfelelően működjön a szervezetben.
Jód: A szervezet anyagcseréjét szabályozó pajzsmirigy működésének elengedhetetlen része. A napi szükségletet pl. 10dkg lazac fedezi. Mivel nálunk meglehetősen alacsony a tengeri halfogyasztás, célszerű jódozott sót vásárolni.
Cink: A növekedéshez és a fehérjék szintéziséhez van rá szükségünk. Segít a sebek gyógyulását, a bőr, haj, köröm épségét.
Réz: Elsősorban azért van szüksége a szervezetnek rézre, hogy a vas megfelelően működjön a szervezetben.

Mik azok a nyomelemek?

A nyomelemekre szintén szüksége van a szervezetnek a megfelelő működéshez, de sokkal kisebb mennyiségben mint a vitaminokra és ásványi anyagokra. A nyomelemek eltérő mennyiségben találhatóak az olyan élelmiszerekben, a húsok, halak, gabonafélék, tej és tejtermék, zöldségek és magok.

Nyomelemek az alábbiak:
Bor, kobalt, réz, króm, fluor, jód, magnézium, molibdén, szelén, szilícium, cink,

Te is szeretnéd tudni, hogy szervezeted mennyire van ellátva ezekkel a fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel, és nyomelemekkel?

__________________________________________________________________________________________
 • A szőlőmag jótékony hatásai!

A szőlőmag nem csak finom, értékes táplálék is. A szőlőmag viszont, a must préselése után értéktelen, a természetben nehezen bomlandó hulladék. Legalábbis annak tartották, amíg fel nem fedezték, hogy egészség védő anyagokat és antioxidánsokat is tartalmaz.

Azok a vegyületek amelyek gátolják a sejtek öregedését, rendkívül nagy mennyiségben megtalálható a szőlő magvakban , pontosabban a magvakból kivont olajban, de az eddig alkalmazott olcsóbb, alkoholos lepárlással nyert olajokban éppen a legfontosabb anyagok semmisültek meg, és a hőkezelés miatt káros anyagok is keletkeztek.

A Nemzeti és Kutatási és Fejlesztési Program keretében kidolgoztak egy új módszert a szőlő magvak hasznosítására. A hideg sajtolással készülő szőlőmag-olaj rengeteg bioaktiv anyagot tartalmaz, ezért valamennyi növényi olajféléknél értékesebbnek tartják. Táplálkozásbioligiai hatását a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben vizsgálták. Kiderült, hogy antioxidáns hatása tizennyolcszor erősebb a C vitaminnál és ötvenszer erősebb az E-vitaminnál. Nagy az Omega-6 zsírsavtartalma, valamint gazdag nyomelemekben és más vitaminokban.

Számos előnyös élettani hatását bizonyították a vizsgálatok:
Gátolja a sejtek öregedési folyamatait, rugalmasabbá teszi az erek falát, javítja a látást. Masszírozás közben könnyen felszívódik a bőrbe és a kötőszövet kollagén tartalmának megújulását is serkenti. A szőlőmag-olaj elsősorban salátákhoz és hidegkonyhai ételekhez ajánlják a szakemberek, de sütésre is alkalmas, mert égéspontja lényegesen magasabb a többi olajénál. Az olajkészítés során présrudak maradnak vissza, amelyek még sok hasznos anyagot tartalmaznak. Megőrlésükkel barna lisztet nyernek belőle, amely felhasználásával ízletes és tápláló kenyér készülhet.

A szőlőmag liszt és olaj hatékony előállítására további kísérletek folynak, hogy még értékesebb hazai termékek jöjjenek létre az egészség és a szépség megóvása érdekében.

Tulajdonságok, jellemzők, hatások:
Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a “jó” HDL és csökkenti a “rossz” LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzi a szürke hályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A férfiaknál a prosztatára és az inpotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhíti. Az érelmeszesedésben szenvedők emlékezetét javítja. Gyulladás gátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen.
Az öregedési folyamatokat lassítja.

Hatékony kozmetikai szer:
A bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe
könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására. Számos előnyös élettani tulajdonsága miatt valamennyi olajfélénél értékesebbnek tartják.

A szőlőmag javítja az erek állapotát:
Egyike azon antioxidánsoknak, melyek képesek átjutni a véragy gáton is, így megóvják az agysejteket a szabad gyökök roncsoló hatásától. Mérsékli a koleszterin szintet és megvédi a vérzsírokat az oxidálástól, csökkentve ezzel az érelmeszesedés kialakulásának esélyét. Segít az ízületek egészségének megtartásában.

Kísérletek igazolják, hogy rendszeres fogyasztása segít megelőzni a számítógép előtt dolgozók szemének egészségét és javítja annak állapotát. Jelentősen csökkenti a gyulladásokat és óvja az emésztőrendszert is.

A szőlőmag vérnyomás csökkentő hatása:
A szőlőmag sokat emlegetett legendás gyógyító hatásának megértéséhez egy lépéssel közelebb jutottak a Kaliforniai Egyetem kutatói. Egy hónapos tanulmányukban 24 önkéntest vontak be, és kimutatták a szőlőmag-kivonat vérnyomás csökkentő hatását.

A kiváló minőségű szőlőmag kapszula 60db-os kiszerelésben kapható!

___________________________________________________________________________________________

 • Mennyi mindenre jó a grapefruit!

Grapefruitmag-kivonat

Körülbelül 20 évvel ezelőtt történt, hogy egy floridai orvos, aki szabadidejében szívesen kertészkedett, egyszer csak azt vette észre, hogy az általa készített komposztban a grapefruitmagok nem akarnak elrothadni. Ez keltette fel az érdeklődését, hogy közelebbről megvizsgálja a magokat, és a világ számos kutatóintézetével együttműködve, megpróbálja megfejteni a „csodamagok” rejtélyét. A grapefruitmag-kivonat bioflavonoidot, glikozidot, C vitamint és fehérjéket tartalmaz. A készítményt a gyümölcs magjából és a gyümölcshús egyes részeiből nyerik. A mag hatóanyagai elpusztítják a kórokozók citoplazmájának membránját és szabályosan „kiéheztetik” őket anélkül, hogy az emberi szervezetet károsítanák, ezáltal természetes módon semmisíti meg a vírusokat, baktériumokat, gombákat és parazitákat. Az eredmények igen figyelemre méltóak voltak. Kimutatták, hogy a magból készített kivonat már kis töménységben is ugyanolyan hatásos, mint bármelyik hagyományos antibiotikum.

Az immunrendszert mozgósítja, és egyaránt hatékonyak baktériumok, vírusok, gombák esetén, valamint egysejtű parazitákkal szemben, azzal a lényeges különbséggel, hogy a hasznos bélbaktériumokat nem károsítják. Mellékhatást csak az okozhat, ha a megengedett adagot jelentősen túllépi valaki.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy alkalmazása elsősorban a gyomor-és bélpanaszok, a gombás betegségek, meghűlések, torok-, orr-, fülfertőzések, köröm-, bőrgombás betegségek, fogínygyulladás és hüvelyfertőzés esetén vált be. A grapefruit nemcsak finom és C-vitaminban gazdag, hanem értékes természetes antibiotikus anyagokat is hordoz a magjában. A szert az utóbbi időben már hazánkban is be lehet szerezni, s így otthon is bárki felhasználhatja. Ám nem mindegy, hogy milyen fajtát, mire és hogyan. A kutatások szerint több száz baktériumtörzset és a gombák többségét képes a grapefruitmag-kivonat elpusztítani. A hatásért a flavonoidok és glikozidok felelősek, melyek meggátolják, hogy a kórokozók a saját anyagcseréjük számára fontos aminosavakat felvegyék. Ezenkívül a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) sejtfalából elvonnak egyes anyagokat, s emiatt a sejtek teljesen szétesnek, a kórokozók „elvéreznek”.
A cseppeket sokféle dolog kezelésére használhatjuk, most nézzük a legfontosabbakat.


A Grapefru
itmag-kivonat felhasználási területei:

Vírus-szemölcs (verucca), herpesz vagy nátha esetén

A szájüreg és a fogak , kisebb fekélyek, szájpenész, gombás fertzés, rossz lehelet, szuvasodás, fogkő, fogínygyulladás esetén

A torok és az orr fertőtlenítésére nátha, köhögés, rekedtség, torokfájás, gégegyulladás esetén

Szőrtüszőgyulladás, vágott seb, bőrkiütés, övsömör, ekcéma, szemölcs, bőrgomba, korpásodás, fejtető esetén külsőleg

Gyomor-, bélrendszeri problémáknál: hasmenés, gombásodás estén, ezen kívül étvágy- és emésztésjavító, segít a normális bélflóra rendezésében

Aromaterápiás módszerként a fürdővízhez keverve, vagy inhalálásra, gargalizálásra

Sebek kezelésében avokádó- vagy olívaolajjal elkeverve, ecsetelő-szerként alkalmazva hatásos

Kiváló konzerváló hatása miatt befőttek eltevésekor, természetes kozmetikumok tartósítószereként meggátolja a penészedést

Krémekbe keverve hatékony ellenszere az ekcémának, herpesznek, pattanásoknak, fertőzéses eredetű bőrkiütéseknek

Izzadó lábak, intim testrészek szagtalanításában szintén hatékony

Háztartási fertőtlenítőszerként is rendkívül eredményes: élelmiszerek – zöldségek, gyümölcsök, húsok lemosására, takarításnál, klímaberendezések, hűtőszekrény, úszómedencék, házi szökőkutak, betegszobák fertőtlenítésére, penészedés gátlására, mosásnál ruhaneműk fertőtlenítésére

Napi 5 csepp 1 dl vízben megelőző hatású a hideg évszakokban, nehezebben kapható el az influenza, megfázás

Az alábbi problémákra nyújthat, még megoldást:

-Afták
-Berepedt szájzug
-Ekcéma
-Fogfájás
-Fogínygyulladás
-Fogszú
-Gyomornyálkahártya-gyulladás
-Korpás fejbőr
-Lábgomba
-Orrmelléküreg-gyulladás
-Pattanásos bőr
-Rovarcsípés
-Sebek
-Székrekedés
-Torokfájás
-Tyúkszem
-Vírusos szemölcs

A felsoroltak kezelésére a terápiás adagolást, emailben kérésre elküldöm. A grapefruit csepp 100ml és 30ml kiszerelésben kapható!

FONTOS!
Belső használatra kerüljük az alkoholos kivonatokat, használjuk a glicerines, édes változatot.

______________________________________________________

 • Megelőzés, vírusok és baktériumok ellen!
Szövődmények és a hosszan tartó,

munkából, iskolából való kiesés,
gyenge elesett állapot ellen válaszd a “MEGELŐZÉST

Olajfa levél kivonat, a természetes antibiotikum.

Az Olajfa levél egy új, különleges hatású, természetes, növényi alapú étrendkiegészítő készítmény, amelyet, az Olea europaea válogatott leveleiből készítenek.

A készítmény ajánlott: különböző kórokozó vírusok, baktériumok (pl. herpesz, influenza, általános megfázás) gombák ellen, ízületi gyulladások enyhítésére, krónikus kimerültség és depresszió kiküszöbölésére, illetve magas vérnyomás és egyéb szív- és keringési rendellenességek esetén. A természetes bélflóra mikroorganizmusait erősíti, hatásos gyomorfekélyes állapot megelőzésében és a kialakult betegség kezelésében is. Kimondottan jó eredményeket értek el alkalmazásával az asztma – allergia gyógyításában. Általános és természetes eredetű immunrendszer erősítő.

Az olajfa levél kivonat rendszeres szedése: hozzásegít ahhoz, hogy közérzetünk tartósan javuljon, az immunrendszeri betegségekkel (pl. influenza) szemben nagyobb legyen ellenálló képességünk. A készítményt fogyasztók jobb közérzetről, életkedvről, nagyobb aktivitásról, jobb életminőségről számolnak be. Az olajfa gyümölcsének, olajának és levelének jótékony hatását az emberiség már évezredek óta ismeri. Már a Biblia is úgy említi az olajfát, mint egy olyan növényt, amelynek “gyümölcse hús, levele gyógyszer”.

A XIX. Században, amikor az olajbogyó, illetve az olívaolaj gyártás ipari méreteket kezdett ölteni, észrevették, hogy némelyik fermentlé nem romlik meg, míg a többiek igen. Elkezdtek kísérletezni az olajfa bogyójának és levelének vizes és alkoholos kivonatával, és a készítmények több baktérium ellen hatásosnak bizonyultak. E század elején egy orvos csoport feljegyezte, hogy a kininhiány miatt szükségből alkalmazott olajfalevél-kivonat lényegesen jobbnak mutatkozott maláriás fertőzések kezelésére, mint a kinin.
Az ötvenes években sikerült azonosítani és előállítani a hatásért felelős, aktív hatóanyagokat, amelyeket ettől kezdve szigorú laboratóriumi és klinikai vizsgálatoknak vetettek alá.
Az utóbbi évek vizsgálatai azt is bebizonyították, hogy az Olajfa hatóanyagainak néhány különleges eleme, a fehérjebontó enzimek, illetve bizonyos kódátíró-fordító enzimek (reverz-transzkriptázok) hatása igen hasznos lehet a retrovírusok elleni küzdelemben.
Részletes és szigorú toxicitási vizsgálatok adatai megerősítették, hogy a készítményből a javasolt, szokásos napi adag akár több száz szorosának bevétele sem idézhet elõ mérgezést, vagy egyéb nem kívánatos mellékhatásokat.

A készítmény 100 %-ban természetes, növényi kivonat! Várandósoknak NEM adható!!!

Olajfa kapszulánk a hónap végéig 40%-os kedvezménnyel megvásárolható!

Vírus és baktériummentes napot kívánok!

_____________________________________________________

 • Fenyőmagot enni, forrásvizet inni… Szibériai cédrusolaj, a tajga kincse
A Szibériai CÉDRUSOLAJ áldásos hatása

Pinus sibirica

Egészen a legutóbbi időkig a szibériai cédrus jószerivel teljesen ismeretlen volt a nyugati világban. Jelenleg ennek a fának a magvai és a belőlük kivont olaj már kaphatók az itteni piacon. Azok akik törődnek az egészségükkel, élvezhetik a tajga örökzöld erdeiből származó értékes kincs jótékony hatásait.Múlt és jövő

Mintegy 200 évvel ezelőtt egy német természettudós, Peter Simon Pallas, az Orosz Tudományos Akadémia tagja érdeklődni kezdett a cédrusmagvak gyógyító ereje iránt. Pallas leírása szerint a cédrusmagvak jó hatásúak a krónikus fáradtság ellen, növelik a teljesítőképességet, fiatalító hatásúak és fokozzák a potenciát. 1913-ban F.A. Avotkratov orosz orvos a cédrusmagvak gyógyító hatásáról számolt be a kardiovaszkuláris betegségek, a magas vérnyomás, az anémia, a hiperaciditás (gyomorsav-túltengés), valamint a gyomor és a nyombél betegségeinek kezelésében.
Ezen különleges tulajdonságok ismeretében nem csoda, hogy a cédrusmagvak Szibéria egyik legkeresettebb exportcikkévé válnak a homeopátiás gyógyszerek között.
A kommunizmus évtizedeiben úgy tűnt, kiapad ezeknek a Szibériából származó természeti kincseknek a forrása.
Most azonban a cédrusmag és a cédrusmag olaj ismét felbukkant a nyugati piacon, ahol a tudósok körében nagy elismerést keltenek a cédrusmagból készült termékek értékes összetevői.
A nagyhírű svájci kórház, a „Paracelsusklinik” bio-patikájában elvégezték a cédrusmag olaj és a fekete kömény olaj összehasonlító értékelését; azt találták, hogy a cédrusmag olaj rendkívül hatékonyan alkalmazható az allergiák kezelésében, jótékonyan befolyásolja a sejtmembrán állapotát, és serkenti a gyulladásos folyamatok gyógyulási mechanizmusait.
A cédruserdők levegője csaknem sterilnek mondható: köbméterenként mindössze 200-300 baktériumszerű, egysejtű organizmust tartalmaz, miközben a kórházak műtőiben 500-1000 ilyen organizmus jelenléte megengedett. Ezzel a tulajdonságával a szibériai cédrus jócskán felülmúlja a legtöbb lombhullató és tűlevelű fát, valamint magát a fenyőt is.

A szibériai cédrusmagvak gyógyító tulajdonságai

A magvak Szibériában az étrend szerves részét képezik. A szibériai cédrus magja nagy mennyiségben tartalmaz nyomelemeket, köztük az emberi szervezet számára fontos anyagokat, például magnéziumot, mangánt, vasat, rezet és foszfort.

Milyen feladatot látnak el a fent említett elemek az emberi testben?

– a magnézium fontos szerepet játszik a csontok felépítésében, és a cédrusmagvak jelentős mennyiségben tartalmazzák ezt az elemet. Semmiféle más táplálék nem tartalmazza hasonló mennyiségben (448-516 mg magnézium 100 g termékben)
– a mangán fokozza a glükóz-felvételt, és serkenti az emésztést (100 g termék átlagosan 9,7 mg mangánt tartalmaz)
– a vas a hemoglobin és a fehérjék egyik fő összetevője (100 g termékben akár 18 mg vas)
– a réz nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek képződéséhez (100 g termék mintegy 14 mg rezet tartalmaz)
– a foszfor közismerten a csontok és a fogak alapvető komponensét alkotja. Ugyanakkor kevésbé ismert az idegsejtek működésében, a gyors energia-felszabadításban és izomösszehúzódásban játszott szerepe (100 g termék mintegy 840 mg foszfort tartalmaz).

A cédrusmagvak foszfatid/foszfortartalma meghaladja más növények magvaiét. Ebből a szempontból a cédrusmagvak az „Észak szójababjának” tekinthetők, hiszen csak a szójabab tartalmaz ehhez hasonló mennyiségű foszfatidot.
Azon kívül, hogy fontos nyomelemeket tartalmaz, a cédrusolaj elősegíti a nehézfémek kiválasztását a szervezetből.
A tudósok nemrégiben megerősítették, hogy a cédrusmagvak csökkentik az indítékszegénységet és a krónikus fáradtságot, növelik a vérsejtek számát, és szerepet játszanak a tuberkulózis megelőzésében.

Megrendelés, további információk, egyéb termékek:

Gurdon Kati
31/780-6559
gurdonka@gmail.com
Reklámok

3 hozzászólás a(z) Természetes szerek bejegyzéshez

 1. Judit szerint:

  Szép Napot!

  A felsoroltak kezelésére a terápiás adagolást szeretném elkérni.kérésre elküldöm. // grapefruit csepp //

  Köszönettel: Judit

  Kedvelés

 2. Netti szerint:

  Kellemes napot!
  Vírusos szemölcsöm van,illetve kisfiamnak uszodaszemölcse/7éves/szeretném a terápiás adagolást elkérni,illetve egy kérdésem lenne:az olajfa kivonat is hatékony a szemölcsökre???Előre is köszönöm,szép napot:Netti

  Kedvelés

 3. viola szerint:

  szeretném meg kérdezni miben található telomeráz enzim: tőzegáfonya tartalmazhat ilyen anyagot?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s